Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Probleme cu apa pentru zeci de mii de locuitori din Roman

Pentru zeci de mii de locuitori din municipiul Roman, alimentarea cu apă este o gravă problemă. Şi asta după ce din cauza eroziunii solului şi existenţei pânzei freatice aproape de nivelul solului, malul drept al râului Moldova a început să se prăbuşească. A pus în pericol mai multe case.

Practic, alunecarea de teren cu o lungime de aproximativ 400 m, cu limita superioară la 15-20 m de Biserica Romano-Catolică din Corhana şi locuinţele din zonă, cât şi existenţa unor izvoare care se descarcă în zona afectată face ca peste 60 000 de locuitori ai municipiului Roman să nu mai primească suficientă apă.
Asta desi conducerea Apa Serv Neamţ a promis în repetate rânduri că va găsi o soluţie.
O soluţie este continuarea lucrărilor de deviere a râului Moldova către staţia de captare de la Pildeşti, însă pentru asta e nevoie de bani, iar unicipalitatea a apelat şi la sprijinul prefecturii care a organizat o serie de întâlniri cu primarul comunei Dulceşti si reprezentantii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” şi Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamţ pentru a identifica soluţii atât pentru această problemă majoră, cât şi pentru eroziunea malului drept al râului Moldova dinspre satul Corhana.

Prefectul a făcut demersuri la Guvernul României, pentru a găsi finanţarea necesară pentru finalizarea lucrărilor din cadrul proiectului Refacerea amenajării râului Moldova în zona sursei de alimentare cu apă a municipiului Roman (front Pildeşti-Simioneşti).

Lăsați un comentariu

*