Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Proiectul „Un viitor mai bun prin educaţie”, implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani

Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani este beneficiarul proiectului strategic  „Un viitor mai bun prin educaţie”, ID 142190, având ca parteneri Palatul Copiilor Botoşani şi S.C. SIVECO Romania S.A.

Obiectivul general al proiectului este prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire  timpurie a şcolii pentru componenta remedial-corectivă şi pentru componenta preventivă, prin adoptarea unor strategii, planuri de acţiune, abordări informatice moderne (TIC) şi programe educaţionale integrate de furnizare a competenţelor şi abilităţilor de bază, într-un sistem educaţional incluziv, în contextul dezvoltării durabile a societăţii informaţionale bazată pe cunoaştere şi progres tehnologic. Valoarea proiectului este de 8.683.147, 60 lei.

Obiectivele specifice sunt:

–         îmbunătăţirea nivelului de informare, conştientizare şi înţelegere a membrilor grupului ţintă privind oportunităţile oferite în cadrul proiectului;

–         îmbunătăţirea procesului de educaţie remedial-corectivă prin instruirea a 360 persoane implicate în dezvoltarea şi implementarea programului de tip „A doua şansă”;

–         implementarea unui program de tip „Şcoala altfel” pentru 460 persoane (elevi, părinţi/tutori), cu scopul de a beneficia de educaţie remedială şi învăţare asistată.

Grupul ţintă al proiectului este format din 970 persoane atât din mediul urban cât şi din mediul rural, din judeţele Botoşani, Iaşi, Buzău, Vrancea, Neamţ, Suceava,Vaslui, Brăila, Galaţi, Constanţa, Tulcea.

Înscrierile pentru a beneficia de aceste oportunităţi se pot face prin:

–         e-mail:  office.isjbt@gmail.com şi

–         telefon: +40 231 584050 / fax: +40 231 584052.

Conferința de lansare a proiectului va avea loc în data de 18.09.2014, începând cu orele 10.00, la hotelul Belvedere, din municipiul Botoșani.

Vezi aici comunicat integral al Inspectoratului Scolar!

Lăsați un comentariu

*