Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Olimpiada Naţională de Chimie va avea loc la Piatra Neamţ

Etapa naţională a olimpiadei de chimie, care va avea loc în perioada 31 martie-6 aprilie, se va susţine la Piatra Neamţ, mai exact la Colegiul Tehnic “Gheorghe Cărtianu”.
380 de elevi, 50 de profesori însoţitori şi 50 de profesori din comisia centrală de evaluare vor primi masă şi cazare la acest colegiu.

Din lotul naţional care va reprezenta judeţul Neamţ la această olimpiadă fac parte 18 elevi, care au depăşit cele 50 de puncte minime la judeţ, unii dintre ei cunoscuţi deja pentru rezultatele anterioare bune şi foarte bune obţinute la astfel de competiţii.
Pentru clasa a XI-a s-au calificat trei elevi de la Colegiul Național ”Petru Rareș”, Dragoş Gabriel Negreanu şi Ştefan Sorin Ionică, ambii pregătiţi de aceeaşi profesoară Florica Ionică, cărora li se alătură Marin Trofin de la Colegiul Național ”Roman Vodă” pregătit de prof. Aurica Enescu şi de inspectorul general şcolar Viorel Stan. La clasa a XII-a județul e reprezentat de „multipla campioană” chimistă Mara-Ioana Ieşanu, pregătită de prof. Crenguţa Radu, şi pe eleva Bianca Dombici, pregătită de prof. Aurica Enescu, tot de la Colegiul Național „Roman Vodă”.

Lăsați un comentariu

*