Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Seminar despre problemele cauzate de poluarea apei, marţi, la Bodeşti

Seminar organizat de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, marţi, în comuna Bodeşti, judeţul Neamţ. Acesta este derulat în cadrul Campaniei de sensibilizare şi conştientizare a Proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” şi va avea loc la Mănastirea Bodeşti, începând cu ora 12.00.

Prin această acţiune se doreşte crearea unui grup de promotori locali care să sensibilizeze opinia publică şi tânăra generaţie cu privire la problemele de sănătate din mediul rural cauzate de poluarea din surse agricole şi menajere, cu accent puternic pe calitatea apei, sanitație, comportament igienic și facilități sanitare, practici agricole prietenoase cu mediul. Campania de promovare a Proiectului urmăreşte conştientizarea oamenilor la riscul poluării cu nitraţi şi responsabilizarea acestora pentru depozitarea deşeurilor animale.

Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” are ca scop reducerea poluării apei şi solului cu nutrienţi prin investiţii pentru depozitarea gunoiului de grajd şi informarea publicului pentru păstrarea surselor de apă curate. Investitiţiile se derulează în 69 de localităţi din zone vulnerabile la poluarea cu nutrienţi.

Campania de promovare a Proiectului urmăreşte conştientizarea oamenilor la riscul poluării cu nitraţi şi responsabilizarea acestora pentru depozitarea deşeurilor animale.

Lăsați un comentariu

*