Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Viceprimarul Monica Anton refuză banii Primăriei

Viceprimarul municipiului Piatra Neamţ, Monica Anton, a anunţat că refuză banii Primăriei. Ea este nemulţumită că primarul Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti” a mutat ambele viceprimăriţe din sediul nou, modern, şi nu au nicio atribuţie.

Pană la sfârşitul lunii trecute, viceprimarul PP-DD Anton avea în grijă în principal rezolvarea problemelor ce ţin de partea socială. Acum nici măcar de asta nu se mai ocupă, din ordinul lui Pinalti.

În calitate de viceprimar al municipiului Piatra Neamţ şi avînd în vedere dispoziţia primarului din data de 29 martie 2013 prin care mi-au fost retrase toate competenţele şi atribuţiile, am luat hotărârea ca indemnizaţia lunară de viceprimar pe care o primesc începînd cu această dată să o donez copiilor cu dizabilităţi. Banii vor ajunge la fundaţia care se ocupă de strîngerea de fonduri pentru copiii bolnavi de leucemie. Am luat această decizie întrucât am responsabilitatea banului public şi nu-mi permit să cheltuiesc banul public nemuncit“, a declarat Monica Anton.

Viceprimăriţa îşi va dona salariul de 2 840 de lei.

Voi mai merge la Primărie după ce prefectul se va pronunţa asupra legalităţii, pentru că trebuie să efectueze un control de legalitate, conform unei solicitări pe care am făcut-o în nume propriu. Din punctul meu de vedere, acum la Primăria Piatra Neamţ se încalcă legea. City-managerul Bogdan Puşcaşu semnează nelegal actele, chiar dacă face asta în baza unei decizii semnată de către Gheorghe Ştefan. Primarul nu a intuit ilegalitatea, nu a verificat Legea administraţiei publice locale în amănunt şi a emis o decizie prin care mie mi-au fost luate atribuţiile şi tot ce ar trebui să facă viceprimarii, conform unei hotărîri de consiliu legal votată în vara trecută, i-a fost trasat city-managerului. În Piatra Neamţ există o hotărîre de CL din iunie anul trecut, prin care s-a avizat organigrama instituţiei şi care nu a fost modificată. Ca să fie legal, primarul trebuie să le aducă la cunoştinţă consilierilor faptul că a decis anularea atribuţiilor mele, după care să iniţieze un proiect de hotărîre de CL pentru modificarea organigramei. Ce se întîmplă acum în Primărie, orice document pe care îşi pune Bogdan Puşcaşu semnătura, este ilegal. Ce se întîmplă în cazul acesta cu licitaţia organizată pentru asigurarea mobilierului la Teatrul Tineretului şi la muzeele prinse în proiectul cu modernizarea Curtii Domneşti? Dacă va fi semnat contractul de city-manager, documentul va putea fi contestat. Asteptă răspunsul Prefecturii în toată această nebuloasă“, a spus Monica Anton.

 Scandalul a pornit după ce viceprimarul PDL Dragoş Chitic a fost schimbat cu reprezentanta PSD, Aurelia Simionica.

Lăsați un comentariu

*