Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Coincidenţă macabră: Doi şoferi din Neamţ , implicaţi într-un accident mortal la Botoşani

Accident îngrozitor, joi dimineaţă, la pod la Huţani, la limita dintre Botoşani şi Suceava. Un taxi a intrat într-o autocisternă încărcată cu 26 de tone de ciment, iar din accident a rezultat moartea a două persoană şi rănirea gravă a alteia.

Accidentul s-a produs din cauza unui taximetrist din judeţul Neamţ, care se deplasa dinspre Botoşani spre Suceava.

În curba dinainte de podul peste Siret, Gavriel Sava a pierdut controlul volanului, luând acostamentul de pe partea dreaptă a drumului. În încercarea de a redresa maşina, acesta a tras tare stânga, intrând pe contrasens, sub roţile unui mastotond încărcat cu ciment, care circula regulamentar din sens opus.

“Veneam dinspre Suceava, iar, după ce am trecut podul, am văzut maşina din faţă, a a făîcut stânga, a făcut dreapta şi dintr-o dată a ajuns în mine şi am luat dreapta să îl evit”, a spus şoferul maşinii cu ciment.

Autocisterna condusă de Petru Cezar Băiceanu, de 45 de ani, din Bicaz, s-a răsturnat pe o parte a drumului, iar taximetrul pe cealaltă parte.

Trei persoane au rămas încarcerate, două dintre ele decedând pe loc.

Am intervenit cu trei autospeciale din dotare pentru descarcerarea a trei persoane din autoturism şi pentru a asigura măsuri PSI pentru autotren”, a spus ofiţerul Andrei Ciobanu, de la ISU Botoşani.

Victimele sunt doi tineri, Constantin Amănăloaie, de 28 de ani, din Leorda, şi Petru Barbalată, de 46 de ani, din Bucecea.

Şoferul Gabriel Sava, de 24 de ani, a fost transportat cu ambulanţa în stare gravă la spital.

Poliţiştii susţin că de vină este şoferul taximetrului de Neamţ, care circula cu viteză în curbă şi în condiţiile unui carosabil acoperit de apă.

La faţa locului a ajuns şi şeful Poliţiei Rutiere, comisarul şef Mihai Ghiorghi, care a coordonat echipa de anchetă.

Lăsați un comentariu

*