Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

 

Percheziţii la Neamţ într-un dosar de contrabandă cu ţigări

perchezitii-mascatiProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  IPJ Suceava – Biroul de Combatere a Contrabandei, efectuează un număr de 56 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului București şi a județelor Suceava, Neamț, Iași, Mureș și Bistrița – Năsăud, acţiunea vizând  destructurarea  unui grup infracțional organizat transfrontalier, constituit din 61 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu țigări, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Membrii gruparii  au obţinut  beneficii financiare substantiale din comercializarea ilegală de ţigarete provenite din contrabandă,  pe relaţia Ucraina/ Republica Moldova / Turcia /Grecia / Spania / Germania / Marea Britanie / România.

Învinuiţii au introdus pe teritoriul României peste 1.400.000 pachete ţigări, în valoare totală de aproximativ  3.200.000 USD.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit şi ridicat pe parcursul cercetărilor o linie completă de producție țigarete precum şi cantitatea de 7.100.000 țigarete în valoare de 1.000.000 USD.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare britanice.

Suportul informativ și tehnic  al operațiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informații, Direcția de Informații și Protecție Internă și Direcția de Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliție judiciară din cadrul  I.G.P.R – D.C.C.O.,  Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale – S.I.F  – I.P.J. Suceava şi SIAS.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava  vor fi audiate 60 de  persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauză

Lăsați un comentariu

*