Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

 

Noaptea Cercetătorilor, pe 27 septembrie, în Piatra Neamţ

Suceava şi Piatra Neamţ se află printre cele 300 de oraşe europene care vor sărbători, pe 27 septembrie, Noaptea Cercetătorilor. Dintre oraşele din România unde cercetătorii vor face demonstraţii în direct a activităţilor lor de laborator se mai numără Bucureşti, Tulcea, Sinaia, Braşov, Oradea, dar şi Galaţi.

Sute de oameni de ştiinţă, de la diferite institute de cercetare, vor participa la acest eveniment.
Vor fi prezenţi cercetători de la Centrul de Studii Complexe, Institutul Naţional de Cercetare în Sport, Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiilor, Institutul de Fizică Atomică, Inspectoratul General al Poliţiei şi Facultatea de Geografie. De asemenea, vor fi parteneri preocupaţi de ştiinţă şi cercetare, precum Discovery Channel, care vor fi prezenţi la eveniment, cu demonstraţii practice, experimente şi concursuri pentru copii între 9 şi 99 de ani.
Cei prezenţi la eveniment vor avea ocazia să afle cum funcţionează roboţii, cum pot conduce o maşină doar cu puterea minţii, ce înseamnă să fii cercetător şi vor putea să participe la concursurile şi provocările ştiinţifice din timpul evenimentului.

Evenimentul se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene. Ediţia din 2012 a atras peste 25.000 de vizitatori în România, în cele şapte oraşe organizatoare. Evenimentul este organizat în România sub egida Uniunii Europene, de Target Active Training şi Asociaţia Invenio, în parteneriat cu Anticipaţia, parte a grupului Nemira, Poliţia Română, Centrul de Studii Complexe, Institutul Naţional de Cercetare în Sport şi Europa FM. Mai multe informaţii despre concurs, despre oraşele organizatoare şi programul evenimentului pot fi găsite pe www.noapteacercetatorilor.eu

Lăsați un comentariu

*