Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Asistaţii social au luat de la stat cu peste un milion de lei mai mult decât trebuia

Asistaţii social din judeţul Neamţ au încasat, în mod necuvenit, ajutoare de peste un milion de lei. Cei mai mulţi au păcălit statul la alocaţiile pentru suţinerea familiei, dar şi la acordarea ajutoarelor de încălzire. Statul încearcă acum să descopere cine a încasat exact sumele necuvenite şi să le recupereze.

Dacă nu se poate recupera debitul în acest mod, în 30 de zile se trece la urmărirea în vederea executării silite de către Direcţia de Finanţe.

„Este o situaţie fără precedent. În prezent valoarea debitelor la nivelul judeţului Neamţ este de peste 1 milion de lei, de aceea fac apel la toţi primarii din judeţ să aibă foarte multă grijă atunci când se realizează dosarele pentru orice tip de prestaţie socială, iar în această perioadă în special la ajutoarele pentru încălzire”, a declarat Mihaela Alungulesei, director la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Neamţ.

În judeţul Neamţ încasează ajutoare sociale peste 152.000 de persoane, la care ajung în fiecare lună peste 15 milioane de lei

 

Lăsați un comentariu

*