Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Elodia de Neamţ a fost declarată oficial moartă. Sentinţa a fost luată la doi ani de la dispariţia tinerei din Taşca

Magistraţii Judecătoriei Bicaz au declarat-o moartă pe Ramona Georgeta Pruteanu (24 de ani), tânăra din comuna Taşca dispărută fără urmă în ianuarie 2012. Cererea a fost depusă de mama fetei care doreşte să-i facă Ramonei o înmormântare creştinească.

Sentinţa prin care s-a declarat decesul Ramonei Georgeta Pruteanu (fostă Ţuţuianu) a fost luată de instanţa de la Judectătoria Bicaz vineri, 24 ianuarie. În câteva zile, pe baza hotărârii magistraţilor, autorităţile vor putea emite certificatul de deces, chiar în lipsa cadavrului victimei.   Solicitarea de a o declara oficial moartă pe Ramona Pruteanu a venit din partea mamei sale, Magdalena Pruteanu. După obţinerea certificatului de deces, familia tinerei vor putea face o înmormântare creştinească.

De asemenea, aceştia vor avea posibilitatea să atace, în justiţie, contractul prin care fostul soţ al Ramonei, Costel Narcis Ţuţuianu a vândut casa comună a celor doi foşti soţi. Anchetatorii susţin de altfel, că acest imobil a constituit şi motivul crimei.   În paralel, la Tribunalul Neamţ continuă procesul lui Costel Narcis Ţuţuianu(27 de ani), judecat în stare de arest pentru omor calificat, profanare de morminte, furt calificat, dare de mită şi fals în declaraţii.    Anchetatorii susţin că Ramona Pruteanu a fost ucisă, tranşată şi aruncată în apele Lacului de la Bicaz de către fostul soţ. Ţuţuianu nu recunoaşte în niciun fel acuzaţiile. Procesul va continua miercuri, 29 ianuarie, cu un nou termen în care va începe audierea martorilor propuşi de acesta în apărarea sa.

Citeste mai mult: adev.ro/n029ti

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Elodia de Neamţ a fost declarată oficial moartă. Sentinţa a fost luată la doi ani de la dispariţia tinerei din Taşca | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*