Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Cum va fi vremea până pe 9 februarie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 27 ianuarie – 9 februarie. În Moldova, această perioadă a început cu două zile geroase și continuă cu o avertizare de tip cod galben de viscol pentru trei județe ale Moldovei și cod portocaliu pentru alte două județe, valabilă până joi, 30 ianuarie, dimineață.

Județele sub cod galben în intervalul 29 ianuarie, ora 6.00, și 30 ianuarie, ora 10.00, sunt Iași Bacău și Vaslui. În acest interval va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…55 km/h, temporar viscolind şi troienind zăpada.

În același interval, în județele Galați și Vrancea, ninsorile vor fi abundente şi viteza vântului la rafală va depăşi temporar 70…80 km/h. Prin urmare, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. De asemenea, în cursul zilei de joi, 30 ianuarie, vor mai fi unele intensificări ale vântului în sud-estul ţării, dar la cote mai reduse (temporar rafale de până la 40…50 km/h), viscolind şi spulberând zăpada deja depusă.

Iar dacă în primele zile media valorilor maxime va fi de -8…-7 grade, iar a minimelor de -10…-12 grade, pentru ca în jurul datei de 31 ianuarie regimul termic să mai scadă cu aproximativ 4 grade.

Abia pe 1 şi 2 februarie temperatura aerului va marca o creştere semnificativă, temperaturile diurne vor atinge medii de -3…-2 grade, iar cele nocturne vor urca spre -5… -4 grade.

În cea de a doua săptămână de prognoză, regimul termic va avea o scădere uşoară la început, dar către week-end vremea se va încălzi din nou, atingându-se medii termice de -6 grade noaptea şi 2 grade ziua.

*Probabilitatea de ninsoare va fi mai mare pe 27 şi 29 ianuarie, precum şi între 1 şi 3 februarie, când va ninge în general slab cantitativ.

Sursa: Digi24

Lăsați un comentariu

*