Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Stareţul unei mănăstiri refuză să îngroape trupul unui bărbat, găsit intact după şapte ani

Scandal mare într-o mănăstire din Neamţ. Un stareţ refuză să îngroape la loc trupul unui bărbat găsit neputrezit după şapte ani. Ordinul a venit chiar de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, dar călugărul este de neclintit, potrivit România Tv. Preotul spune că bărbatul este sfânt şi a expus rămăşiţele într-o raclă. În raclă zace nea Ion, fost paznic al unei Cooperative Agricole de Producţie, retras la mănăstire în ultimele trei săptămâni de viaţă. Avea 78 de ani când s-a stins. După şapte ani, călugării l-au dezgropat. Ce au văzut i-a cutremurat: nea Ion era intact.

Vestea că la mănăstirea Rădeni din Neamţ a apărut un sfânt s-a răspândit ca un virus. Oamenii au început să vină în pelerinaj, să se roage lângă racla în care a fost expus nea Ion. La scurt timp au început să apară şi minunile. Călugării susţin că sfântul vindecă bolnavi.

Unii dintre sătenii din Rădeni nu sunt atât de convinşi că nea Ion este sfânt. Omului i-a plăcut viaţa, a avut nevastă şi nouă copii. Stareţul mănăstirii a primit odin de la Mitropolie să îl îngroape pe bărbat, dar călugărul a băgat în pământ doar sicriul. Trupul lui nea Ion a fost pus într-o capelă sub pământ. Superiorii i-au dat preotului o săptămână să se conformeze cerinţelor, altfel ar putea fi alungat de la mănăstire.

 

Lăsați un comentariu

*