Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

O nouă amendă de 30.000 de lei pentru circul unde s-a prăbuşit o tribună cu spectatori

Firma care administrează circul unde o tribună s-a prăbuşit cu spectatori la Vaslui, zece copii fiind răniţi, a primit o nouă amendă de 30.000 de lei, sancţiunea fiind dată de Protecţia Consumatorilor din cauza lipsei autorizaţiei de la primărie şi pentru că a fost pusă în pericol viaţa oamenilor.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vaslui a amendat cu suma de 30.000 de lei firma care deţine circul cu animale acvatice unde miercuri seară, la Vaslui, una din cele trei tribune cu spectatori s-a prăbuşit, zece copii şi un adult fiind răniţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Proprietarii circului au fost sancţionaţi cu 20.000 de lei pentru încălcarea prevederilor privind protecţia consumatorilor, respectiv punerea în pericol a vieţii, siguranţei şi sănătăţii spectatorilor.

În plus, aceeaşi firmă a fost amendată cu 10.000 de lei pentru nerespectarea regimului de introducere pe piaţă şi exploatare a echipamentelor pentru agrement. În acest sens, proprietarii circului nu au putut pune la dispoziţia organelor de control autorizaţie din partea Primăriei Vaslui.

De asemenea, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi a interzis circului să mai susţină spectacole pe amplasamentul temporar de la Vaslui.

Joi, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui i-a amendat cu 30.000 pe responsabilii circului. Astfel, firma care administrează circul a fost amendată cu 10.000 de lei pentru nerespectarea securităţii muncii, fapt ce a dus la prăbuşirea tribunei cu spectatori, şi cu 20.000 de lei, după ce doi angajaţi au fost descoperiţi lucrând fără forme legale.

Pe lângă sancţiunile ITM Vaslui, poliţiştii vasluieni au deschis dosar penal pentru vătămare corporală în culpă, după ce zece copii au fost răniţi, miercuri, în urma prăbuşirii tribunei.

Poliţiştii au stabilit că tribuna cu spectatori, lungă de aproximativ 20 de metri şi pe cinci rânduri, s-a prăbuşit din cauza amplasării acesteia în interiorul cortului direct pe sol, ceea ce nu ar fi asigurat o stabilitate corespunzătoare construcţiei, realizată dintr-un schelet metalic şi blaturi din lemn.

Conform anchetatorilor, solul moale ar fi suferit modificări din cauza greutăţii tribunei, fapt ce a dus la schimbarea centrului de greutate şi la prăbuşirea construcţiei.

„În momentul prăbuşirii, pe acele bănci se aflau atât copii, cât şi părinţi, însă fără a se putea stabili numărul exact al acestora. A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând ca, pe parcurs, să se stabilească şi care sunt persoanele care se fac vinovate de producerea incidentului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Potrivit acesteia, fetiţa de opt ani care a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui cu contuzie la gambă, traumatism cranian şi excoriaţii a fost externată, la fel ca şi un bărbat de 47 de ani, cu contuzie la gambă, care şi acesta a avut nevoie de îngrijiri medicale la spital.

Circul unde s-a prăbuşit tribuna cu tot cu spectatori se află de marţi în Vaslui şi urma să stea în oraş până joi, având câte o reprezentaţie în fiecare din cele trei zile.

Costul unui bilet era de 25 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii, în spectacolul de o oră fiind prezentate evoluţii ale unor animale acvatice, cum ar fi foci şi lei de mare. Animalele aparţin unei familii din Austria, circul fiind organizat de către o întreprindere individuală din Piatra Neamţ.

Sursa: Mediafax

Lăsați un comentariu

*