Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Miss România în Italia a descoperit noi metode de înfrumuseţare a corpului: «M-am reprofilat pe culturism»

Pe Andreea Benchea, din Roman, o cunoaştem din 2012, când a devenit Miss România în Italia. O frumuseţe ca a ei nu a putut trece neobservată, iar de atunci Andreea îşi petrece viaţa între prezentări de modă, shooting-uri fotografice, chiar şi spoturi publicitare. De curând, însă, a început să aducă acasă cupe sportive.

Andreea, la concursuri de frumuseţe ai mai participat?
“Nu, e mai mult de un an de când nu am mai participat la vreunul. M-am reprofilat pe alt fel de concursuri: culturism, categoria bikini.”

Cum ţi-a venit ideea asta?
“Prietenul meu, Davide, e pasionat de culturism, el fiind şi instructor de fitness. Merg des cu el la manifestaţii de tipul acesta. În noiembrie, am fost la un concurs foarte important, unde participa o chinezoaică, My Coustels, care trăieşte în Franţa. Mi-a plăcut foarte mult de ea, e şi frumoasă şi are şi un fizic excelent. Mi-a plăcut şi cum s-a prezentat. A câştigat ea, iar eu am decis atunci să încerc şi eu şi i-am zis lui Davide, care a devenit antrenorul meu.”

Când ai început să te pregăteşti şi în ce constă această pregătire?

“Am început în ianuarie. Pregătirea constă într-o dietă specială şi mult sport la sală. O dată ce începi, devine un stil de viaţă. Iar mie îmi place foarte mult. Davide a fost antrenorul meu, dar, fiind şi prietenul meu, făceam capricii şi nu-l ascultam. Aşa că, de 3 luni plătesc un antrenor care face acest lucru de meserie, iar antrenamentul a devenit mult mai intens.”

Să ne lămurim puţin cum e cu sportul acesta. Fiind vorba de culturism, nu ţi-e teamă că atâta sport îţi va deforma corpul?
“Din contră, e ca orice sport, doar că are ca scop înfrumuseţarea corpului. Trebuie doar să ştii şi să vrei să te opreşti din timp, pentru a nu deveni prea musculoasă. Este culturism, dar este categoria bikini, deci într-un fel, e tot un fel de concurs de frumuseţe.”

Care a fost primul obiectiv?
“Primul obiectiv a fost Trofeul Ercole Farnese, care a fost pe 10 mai şi unde m-am calificat a doua.”

Te-ai prezentat pentru prima oară la un asemenea concurs, după 4 luni de antrenament, şi ai şi urcat pe podium? Îmi imaginez că erai la concurenţă cu veterane ale acestui sport.
“Patru luni de antrenament, dintre care ultimele două au fost grele. Nu toate erau veterane, însă finalistele, primele 6, se antrenau cu siguranţă de mai mult timp ca mine.”

Complimente! Prima competiţie ţi-a deschis pofta, dar şi porţile pentru alte concursuri?
“Exact. M-am calificat pentru campionatul italian IFBB (International Federation of Bodybuilding and Fitness). Sâmbăta trecută (7 iunie) am trecut primul Grand Prix la Bordighera, tot pe locul doi.”

Până când vor înţelege că tu eşti de locul întâi. Care este următorul pas?
“Pe 22 iunie va fi campionatul italian de IFBB, foarte important în toată lumea.”

Între meseria de model şi culturism, ce-ţi place cel mai mult?
“Oh, ce întrebare… Cred că acum îmi plac amândouă. Le combin.”

Vorbeai de un stil de viaţă. Povesteşte-mi, cum se desfăşoară o zi din viaţa Andreei Benchea?
“Mănânc de opt ori pe zi şi fac sală zilnic. În restul timpului, ca toată lumea: piaţă, mailuri, computer, uneori lucrez ca model după amiază, iar seara mai ieşim şi la o distracţie.”

Ştiu că ai vrea să-i mulţumeşti cuiva pentru tot acest succes pe care îl ai.
“Îi mulţumesc lui Davide, pentru că mi-e aproape în tot ceea ce fac. Dar le mulţumesc şi părinţilor mei pentru că mi-au dat o genetică bună.”

Sursa: gazetaromaneasca.com

Lăsați un comentariu

*