Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Vin ninsorile! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo în perioada 1-14 decembrie. Astfel, în următoarele două săptămâni sunt aşteptate scăderi ale temperaturilor până la -7 grade, în timp ce după daat de 8 decembrie precipitaţiile sub formă de ninsoare se vor extinde în toată ţara.
În Moldova,

like-facebookVremea va fi în general mai rece decât în mod obisnuit în aceasta perioada a anului, pe toata durata celor doua saptamâni de prognoza. Totusi, se va remarca o tendina de crestere a valorilor termice, astfel încât, în jurul datei de 7 decembrie, media regionala a maximelor va fi de 2 grade, iar a temperaturilor minime va fi de -2 grade. În a doua parte a intervalului, valorile termice vor scadea usor si treptat, mediile diurne vor coborî spre 0 grade, iar cele nocturne spre -6 grade.

Pe 1 si 2 decembrie va ninge pe arii relativ extinse, iar în zonele de deal si de munte cantitaţile de precipitaţii vor fi însemnate. În restul primei saptamâni de prognoza, doar pe arii restrânse vor mai fi fulguieli. Începând cu data de 8 decembrie, probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub forma de ninsoare, va fi în crestere.

Lăsați un comentariu

*