Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

 

Vremea se răcește accentuat spre sfârșitul lunii noiembrie. Prognoza meteo pe două săptămâni

vremeaAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 16-29 noiembrie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă pe tot parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, cu valori medii ale maximelor diurne situate între 11 şi 14 grade şi ale minimelor nocturne între 3 şi 6 grade.

La începutul celei de a doua săptămâni regimul termic va marca o scădere, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la sfârşit de noiembrie. Astfel, în medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 6 grade, în timp ce temperaturile minime vor fi de -2…0 grade, între 24 şi 29 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte după data de 20 noiembrie, dar acestea vor fi în general slabe cantitativ.

La munte, în prima săptămână a intervalului vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, cu medii ale temperaturilor maxime situate, în general, între 6 şi 8 grade şi ale temperaturilor minime de 0…2 grade.

Pe 23 noiembrie vremea se va răci, astfel încât, în intervalul 24-29 noiembrie, valorile termice diurne se vor situa, în medie, în jurul valorii de 0 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de aproximativ -6 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte după data de 20 noiembrie. Acestea vor fi în general slabe, exceptând zilele de 21 şi 22 noiembrie, când se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate.

Lăsați un comentariu

*