Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Zece nemţeni s-au îmbolnăvit la locul de muncă

Suprasolicitarea, expunerea la zgomot sau alţi factori nocivi sunt doar câteva dintre motivele care au băgat  în spital, anul trecut, zece nemţeni. Dintre cei care s-au îmbolnăvit la locul de muncă se numără trei persoane cu hipoacuzii profesionale, din cauza zgomotului industrial.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ,  numărul cazurilor de îmbolnăviri la locul de muncă a scăzut, anul trecut, faţa de 2011.

“Bolile profesionale sunt afecțiunile care se produc ca urmare a exercitării unei meserii sau profesii, sunt cauzate de factori nocivi fizici, chimici, biologici sau psihosociali caracteristici locului de muncă, precum și de suprasolicitarea diferitelor aparate și sisteme ale organismului, indiferent de tipul de contract de muncă existent între angajator și angajat. În vederea scăderii numărului de îmbolnăviri profesionale din cauza expunerii la zgomot, s-au făcut recomandări de îmbunătățire a condițiilor de muncă pentru scăderea nivelului de zgomot sub limita maximă admisă de lege, precum și recomandări de purtare a echipamentelor de protecție”, a declarat medicul Dan Morenciu, director executiv al DSP Neamț.

Lăsați un comentariu

*