Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Interlopii din Neamţ, speriaţi de anii grei de puşcărie ce-i aşteaptă

Ioan Dumitru Mironescu şi Daniel Pădurariu, cei doi artizani ai atentatului cu bombă plănuit asupra lui Mararu îi recuză fără succes pe magistraţi. Doi membri ai grupării conduse de aceştia au fost deja condamnaţi la ani grei de puşcărie pentru terorism.

Până la pronunţarea pedepselor în procesul în care sunt acuzaţi de constituirea unei grupări infracţionale, acte de terorism, instigare la omor calificat şi distrugere, „Puiu” Mironescu şi Daniel Pădurariu încearcă să caute soluţii care să le scurteze sejurul în arest. Cei doi contestă constant prelungirea măsurii de detenţie, dar folosesc şi alte mijloace în războiul juridic cu magistraţii. 

Astfel, Ioan Dumitru Mironescu, considerat liderul grupării care a montat bomba sub maşina lui Bogdan Mararu în noaptea de 10/11 ianuarie a.c., a recuzat un judecător din completul de la Curtea de Apel Bacău care instrumentează dosarul. În acelaşi timp, Daniel Pădurariu, învinuit că a fost angajat de Mironescu să formeze echipa de atentatori, l-a recuzat pe şeful DIICOT Neamţ, Cezar Talpău, procurorul care a efectuat ancheta şi a întocmit actul de trimitere în judecată a celor şase învinuiţi.

Acţiunile celor doi au fost respinse ca nefondate, iar procesul continuă la instanţa de la Bacău, unde s-au dat deja primele sentinţe grele în acest dosar. Săptămâna trecută, Ovidiu Popa (31 de ani) a primit 15 ani de închisoare cu executare, iar Emil Cristofor (30 de ani) va executa 7 ani de închisoare. Popa a fost prins în flagrant în timp ce monta dispozitivul exploziv sub maşina lui Bogdan Mararu parcată în faţa blocului de pe strada Privighetorii din Piatra Neamţ. Cei doi au posibilitatea de a ataca sentinţele la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*