Sâmbătă 25 Mai 2024, Actualizat acum 145 zile 12:00 am

 

Gheorghe Ștefan a recunoscut tot la DNA în ultimul său dosar

gheorghe_stefan_pinalti_poza_84423100Fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ştefan, zis şi „Pinalti” a făcut noi dezvăluiri în dosarul în care este cercetat alături de fostul lider al PNL Vasile Blaga. Pinalti a recunoscut acuzațiile care îi sunt aduse. Mai mult, le-a spus procurorilor că, în perioada 2009-2012, ar fi existat o înţelegere între șefii PDL și miniștri de la vremea respectivă, astfel încât la conducerea mai multor companii să fie puse anumite persoane, potrivit România TV.

Nu doar numirile in companii s-ar fi facut in mod preferential, asa se acordau si contractele cu statul, pentru ca persoanele favorizate cotizau la PDL, iar banii se duceau spre campaniile electorale.
Procurorii l-au intrebat pe Gheorghe Stefan, la audieri, si despre fostul sef ANAF, Sorin Blejnar.

Nu este exclus ca Adrian Videanu, Emil Boc, Anca Boagiu sa fie citati ca martori la DNA pentru a da explicatii, avand in vedere ca Pinalti a recunoscut toate acuzatiile din dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, alaturi de Vasile Blaga.

Videanu, Boc si Boagiu au mai dat declaratii la DNA in ceea ce priveste sponsorizarile pentru PDL, insa in dosarul Elenei Udrea.

Fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, aflat în penitenciar în urma condamnării din dosarul ”Microsoft”, a fost adus, miercuri, la DNA Ploieşti, unde a fost citat de către procurori pentru acte procedurale în dosarul în care este cercetat alături de fostul lider al PNL Vasile Blaga. Gheorghe Ştefan este acuzat de trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Gheorghe Ștefan a recunoscut tot la DNA în ultimul său dosar | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*