Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Poliţiştii din Neamţ, membri de sindicat, se pregătesc de proteste în faţa Ministerului de Interne

Membrii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie vor să picheteze sediul M.A.I  până când ministrul Radu Stroe le va acorda poliţiştilor posibilitatea de decontare a cheltuielilor de transport şi de a nu mai fi cercetaţi disciplinar pentru fapte care nu au legătură cu serviciul.

Membrii de sindicat de la Neamţ alături câteva zeci de poliţişti, vor protesta începând de joi, 5 septembrie în faţa Ministerului Afacerilor Interne, alături de zeci de colegi din ţară. La această acţiune vor participa membri ai Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP).

Nu mai vrem să mai întreţinem financiar ministerul, nu mai vrem să folosim din timpul ce ar trebui acordat în exclusivitate familiilor pentru mofturile şi prostia acelor şefi care vor doar să iasă basma curată la bilanţuri obligându-i pe subalterni să-şi folosească  maşinile personale pentru activităţi poliţieneşti”, a declarat Ioan Cănărău, liderul SNAP Neamţ , şi vicepreşedinte la nivel naţional al acestui sindicat.

Concret, poliţiştii cer modificarea a două ordine de ministru care să reformeze munca din sistem.

Acţiunea de protest nu va înceta decât în momentul în care ministrul Radu Stroe va modifica Ordinul M.A.I. 136/2004, în sensul acordării poliţiştilor a posibilităţii de decontare a cheltuielilor de transport la nivelul a 7,5 litri combustibil la 100 km parcurşi, şi Ordinul M.A.I. 400/2004, astfel încât poliţiştii să nu mai fie cercetaţi disciplinar pentru fapte care nu au legătură cu serviciul”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România.

Revolta este îndreptată şi asupra unor şefi de Poliţie şi metodelor de lucru în relaţia cu subordonaţii.

Respingem, cu silă chiar, pe acei şefi care se cred proprietari de sclavi şi nu înţeleg că vin la serviciu nu la o anexă gospodărească proprie. Cerem demiterea managerilor, să le zicem aşa, care sar gardurile prin curţile inspectoratelor şi care consideră că poliţiştii din stradă sunt doar purtători de baston. Nu vom renunţa la proteste până când guvernanţii nu vor înţelege că se impune o reformă serioasă a Poliţiei Române”, mai spune liderul SNAP de la Neamţ .

Liderii sindicali spun că protestul în faţa sediului M.A.I. nu se va încheia până în momentul în care revendicările nu vor fi asumate şi rezolvate, „chiar dacă asta va însemna să protestăm 3 zile sau 3 luni”.

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*