Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Aurelian Şoric încearcă pentru a treia oară să devină avocat

În ultimii doi ani, fostul şef al Poliţiei Neamţ mai are la activ două tentative de a intra în avocatură şi o încercare eşuată de a deveni judecător.

Fostul comandant al Poliţiei Neamţ, Aurelian Vasea Şoric, îşi încearcă din nou şansa de a intra în avocatură după ce s-a înscris pentru un post de avocat definitiv în cadrul Baroului Neamţ. Examenul se va susţine în această lună  în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, şi prin centrele teritoriale.

Pe 25 septembrie, fostul şef al IPJ Neamţ va trebui să susţină proba scrisă la disciplinele drept civil şi procesual civil, drept penal şi procedura pe această materie. Urmează proba scrisă la disciplina organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, iar testarea se va încheia pe 27 septembrie cu proba scrisă la disciplinele drept penal şi procedura penală.

Două rateuri la Baroul Iaşi

După ce a fost dat afară din Poliţie, Aurelian Vasea Şoric a încercat să se orienteze spre o carieră în avocatură, dar prima tentativă, din toamna anului 2011 s-a încheiat cu un rezultat ruşinos. După ce s-a înscris în cursă pentru un post de avocat definitiv în Baroul Iaşi, Şoric a obţinut media 4,34 în urma celor 5 probe susţinute. El a fost notat cu 4,13 la drept civil, 2,33 la drept procesual civil, la drept penal nota a fost 6 şi 5,25 la drept procesual penal. La proba de organizare şi exercitare a profesiei de avocat, examinatorii l-au notat cu 4.

Un an mai târziu, fostul comandant al Poliţiei Neamţ a ratat din nou ocazia de a deveni avocat definitiv în cadrul Baroului Iaşi în urma concursului susţinut în octombrie 2012. De această dată, media a fost ceva mai mare, respectiv 5,65, dat tot insuficientă.

Nepregătit şi pentru magistratură

La începutul acestui an, Aurelian Şoric a încercat si un examen pentru intrarea în magistratură, la categoria celor care au cel puţin cinci ani vechime în domeniu. A părăsit examenul după prima probă, deoarece nu a obţinut minim nota 7. Şoric a fost notat chiar la debutul examenului cu 35 de puncte, echivalentul notei 3,50.

Şoric a fost destituit din Poliţie în urma asasinatului de la Cafe Latino, din noiembrie 2010, când Cristian Chilat l-a ucis pe Gheorghe Mararu. S-a judecat cu superiorii, dar a pierdut majoritatea litigiilor. Singurul „succes“ repurtat de fostul şef al IPJ Neamţ în aceşti ani a fost faptul că instanţa nu a admis cererea ANI de a i se confisca o parte din avere.

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*