Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Actorul Constantin Ghenescu a fost găsit mort în casă. Anchetatorii investighează ipoteza unei crime

În ultimii ani, actorul se retrăsese din activitate şi ajunsese să trăiască singur, în sărăcie, într-un apartament din Piatra Neamţ. Corpul actorului Constantin Ghenescu (69 de ani) a fost descoperit în propriul apartament din cartierul Precista joi, după amiază, de către vecinii care au simţit un miros neplăcut. Uşa locuinţei era întredeschisă, iar poliţiştii chemaţi prin 112 au găsit cadavrul în stare de putrefacţie. În plus, corpul actorului prezenta leziuni la nivelul gâtului produse de un cuţit. Anchetatorii au luat în calcul şi varianta sinuciderii, dar şi un caz de crimă.

În urma necropsiei efectuate la Serviciul de Medicină Legală din cadrul Spitalului Judeţean Neamţ, s-a stabilit că decesul a survenit cel mai probabil la începutul săptămânii, iar moartea a fost violentă şi s-a datorat multiplelor plăgi înţepate la nivelul gâtului.  

Ancheta aflată în desfăşurare pleacă de la situaţia precară în care îşi ducea traiul în ultima vreme actorul. Acesta se complicase într-un anturaj dubios şi trăia la limita sărăciei. De altfel, în apartamentul său era o mizerie de nedescris.

Actorul Ghenescu trăia singur, fiica sa fiind plecată în străinătate. 

Un sfert de veac pe scena teatrului 

Constantin Ghenescu s-a născut pe 12 februarie 1944, la Bucureşti, dar cariera artistică s-a confundat pentru o lungă perioadă cu istoria Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ. 

A absolvit în 1969 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Bucureşti, clasa profesorului Moni Ghelerter, fiind repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ.

A debutat în „Cronica personală a lui Laonic” de Paul Chitic, regia Magda Bordeianu, spectacol cu premiera pe 22 august 1969, în care a interpretat personajul Iraclie. Lordul Lovell din „Răfuiala“ de Ph. Messinger, Josef K. din „Procesul” de S. Berkoff,  Rică Venturiano, Crăcănel sunt doar câteva dintre rolurile memorabile cu care a bucurat publicul Teatrului Tineretului. 

În anul 1997 s-a transferat la Teatrul „Bulandra“ din Bucureşti, continuând să aibă colaborări la Teatrul Tineretului şi în anii următori.

„Cei care l-au cunoscut îndeaproape mărturisesc despre o fire marcată de o delicateţe neobişnuită şi discreţie. Fie-i somnul lin!“, se arată într-un necrolog al TT-ului pietrean. 

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*