Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Medicii de la Spitalul Judeţean din Neamţ se pregătesc pentru a efectua transplanturi

Pregătiri pentru prelevare de organe în vederea transplantului la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ. În ultimele luni, personalul care activează în sectorul de reanimare a participat la instruiri pentru deprinderea tehnicilor de intervenţie. Primele proceduri vor avea loc la sfârşitul lunii septembrie.

Conducerea Spitalului Judeţean Neamţ a achiziţionat deja un modul electroencefalograf (EEG) care, prin înregistrarea activităţii electrice a creierului, poate da verdictul de “moarte cerebrală”.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, spitalul trebuie să aibă o persoană responsabilă cu identificarea potenţialilor donatori aflaţi în moarte cerebrală, diagnosticarea morţii cerebrale şi menţinerea în condiţii fiziologice a potenţialilor donatori trebuie să fie un medic de specialitatea Anestezie terapie intensivă din cadrul secţiei ATI a unităţii sanitare. Acesta va ţine legătura cu responsabilul zonal pentru transmiterea informaţiilor, pentru ca persoana aflată în moarte cerebrală să poată fi transportată la clinică pentru prelevare.

În judeţul  Neamt sunt luate în evidenţă 32 de persoane beneficiare de transplant de organe, majoritatea de transplant renal.

Lăsați un comentariu

*