Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Pretenţii de peste un milion de euro cerute în instanţă în cazul „Elodia de Neamţ“

Familia Ramonei Pruteanu, tânăra dispărută fără urmă din ianuarie 2012, a solicitat în total peste un milion de euro de la Narcis Costel Ţuţuianu pentru „suferinţa morală”. Cazul a fost prezentat în media sub titlul „Elodia de Neamţ”, asemănările fiind izbitoare cu deja celebrul dosar Cristian Cioacă vs. Elodia Ghinescu.

Narcis Costel Ţuţuianu (27 de ani), fostul soţ al Ramonei Pruteanu (24 de ani), tânăra dispărută fără urmă din 22 ianuarie 2012, a fost adus miercuri, 6 noiembrie 2013 la Tribunalul Neamţ pentru primul termen al procesului în care acesta este acuzat de omor calificat, furt calificat, profanare de morminte, dare de mită şi fals în declaraţii. În sala de judecată au fost prezenţi şi o parte din membri familiei tinerei, mama, Magdalena Pruteanu şi două din cele patru surori. La prima înfăţişare din proces, s-au făcut cunoscute şi pretenţiile băneşti ale familiei victimei. Dacă Magdalena Pruteanu, mama Ramonei anunţase încă din timpul urmăririi penale că pretinde de la fostul ginere suma de 500.000 de euro drept despăgubiri morale, la primul termen al procesului s-au făcut cunoscute şi pretenţiile surorilor, respectiv ale  tatălui fetei dispărute. Astfel, fiecare din cele patru surori şi tatăl Ramonei Pruteanu au cerut câte 150.000 de euro.

În plus, Magdalena Pruteanu a pretins o sumă şi pentru fiul în vârstă de 8 ani pe care fiica sa, Ramona, îl are în urma căsniciei cu Narcis Costel Ţuţuianu. Fiind tutorele legal al minorului, Magdalena Pruteanu a cerut o prestaţie periodică de 400 de lei, lunar, de la data dispariţiei mamei, şi până când băiatul va împlini vârsta  majoratului. Narcis Costel Ţuţuianu, din comuna Taşca, este acuzat că în ianuarie anul trecut şi-ar fi ucis fosta soţie şi că i-a aruncat trupul într-un loc necunoscut. Fără să fi descoperit corpul victimei, anchetatorii susţin însă că au probe care atestă că Ramona a fost aruncată de fostul soţ în lacul de acumulare Bicaz. Ţuţuianu a cerut să nu fie filmat şi vrea să-şi studieze săptămânal dosarul La termenul de la Tribunalul Neamţ, Narcis Costel Ţutuianu a solicitat ca pe toată durata procesului să nu fie fotografiat sau filmat, cerere admisă de instanţă. O altă solicitare care a fost acceptată este ca în fiecare zi de miercuri, Ţuţuianu să vină la arhiva instanţei pentru a-şi studia dosarul cauzei. În faţa magistraţilor, atunci când pus în discuţie menţinerea stării de arest pentru acuzat, acuzatul a cerut să fie judecat în stare de libertate.

„Vă rog frumos să mă lăsaţi în libertate, vă promit că am să vin de câte ori este nevoie”, a spus Ţuţuianu. După deliberări, magistraţii au decis menţinerea arestului şi i-au comunicat lui Ţuţuianu că la viitorul termen are posibilitatea de a-şi recunoaşte fapta, caz în care poate beneficia de o reducere a pedepsei cu o treime.

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*