Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

 

Nu au bani, nu se mai căsătoresc şi nici nu mai fac copii

Numărul locuitorilor care fac copii şi se căsătoresc a scăzut mult în ultima perioada. În prima lună de toamnă, numărul celor care au spus „Da” în faţa ofiţerului stării civile a scăzut simţitor, fiind înregistrate 329 de căsătorii, mai puţine cu 518 faţă de luna august.

A crescut, în schimb, numărul divorţurilor. În luna septembrie, au fost pronunţate 96 de divorţuri, mai multe cu 42 decât în luna anterioară.

Nici copii nu mai vor să facă nemţenii. Numărul copii născuţi vii  era de 480 în septembrie, mai mic cu 94 faţă de luna august.

Cele mai multe cauze care îi determină pe nemţeni să nu-şi întemeieze o familie sunt legate de lipsa locurilor de muncă, a banilor, a unei stări materiale stabile.

Din păcate, numărul deceselor este în creştere.

În septembrie, au fost înregistrate 513 decese, cu 48 mai multe faţă de luna precedentă şi cu 80 mai multe decât în septembrie anul trecut. Sporul natural a fost negativ şi a scăzut de la +109 în luna august, la -33 în luna septembrie”, a precizat Vasilica Dincă, din cadrul Direcţiei Regionale Neamţ.

 

Lăsați un comentariu

*