Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Se strânge laţul în cazul jafului maşinii Poştei de la Neamţ. Sechestru pus pe bunurile suspecţilor

Şapte persoane sunt suspectate că au participat la cel mai mare jaf comis în Neamţ. Pe 16 mai 2013, maşina Poştei care transporta 2,3 milioane lei, banii pensionarilor, a fost atacată la drumul mare de mai mulţi indivizi. Protejaţi de cagule, aceştia au furat banii şi i-au sechestrat pe cei doi angajaţi care asigurau transportul.

Anchetatorii au adunat probe suficiente pentru a face legătura între cazul jafului la maşina Poştei (16 mai 2013) şi tentativa de jaf de la schitul „12 Apostoli” de lângă Vatra Dornei (august 2013), respectiv jaful comis la mănăstirea Bisericani (octombrie 2013)

Zilele trecute s-a dispus începerea urmăririi penale în cazul jafului la maşina Poştei, vizate fiind şapte persoane implicate în acest caz. Asupra bunurilor suspecţilor aflaţi în prezent în arest s-a instituit sechestru asigurator pe mai multe imobile şi autoturisme, în vederea recuperării pagubei.     Este vorba de fraţii Cristian, Florin şi Rareş Petrache şi Robert Enăşel, toţi patru din comuna Dumbrava Roşie, de lângă Piatra Neamţ. După gratii au ajuns ulterior şi Romulus Agafiţei, Florin Feraru, şi Eduard Mărgean, toţi din Piatra Neamţ.   În cazul fraţilor Petrache şi a lui Robert Enăşel, anchetatorii au constatat că în ultima jumătate de an aceştia au început să cheltuie sume mari, şi-au construit case şi şi-au cumpărat maşini de lux. În urma a două runde de percheziţii, poliţiştii au descoperit la domiciliul fraţilor Petrache aproape 50.000 de lei şi câteva mii de euro. La ultima descindere, sub duşumeaua casei au fost găsiţi ascunşi 20.000 de lei şi circa 3.000 de euro.   Suspecţii nu recunosc implicarea în jaful maşinii Poştei şi susţin că bunurile şi banii descoperiţi au fost obţinuţi după ce au muncit în străinătate.     Jaful la maşina Poştei din Neamţ a avut loc pe 16 mai 20013, pe DN15, în dreptul comunei Bârgăoani. Hoţii s-au folosit atunci de două maşini pentru a crea o ambuscadă. Sub ameninţarea armelor, aceştia au luat un sac de bani şi au fugit. Poşta a estimat un prejudiciu de circa 2,3 milioane de lei, sumă reprezentând banii pensionarilor din Roman şi din mai multe comune ale judeţului Neamţ.

Citeste mai mult: adev.ro/mx6hg7

Lăsați un comentariu

*