Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Fraţii Mararu şi Puiu Mironescu îşi petrec sărbătorile după gratii. Dosarele „Bomba” şi „Bariera” au primit termene în ianuarie 2014

Cei mai temuţi interlopi din Neamţ nu au avut succes cu cererile de judecare în stare de libertate. Magistraţii au respins cererile acestora formulate prin avocaţi şi au fixat termene pentru luna viitoare.

Instanţa de la Curtea de Apel Bacău a stabilit marţi, 10 decembrie ca în procesul „Bomba la Mararu” să fie audiaţi alţi martori la termenul din ianuarie 2014.  În aceeaşi şedinţă, Dumitru Ioan zis „Puiu” Mironescu, Daniel Pădurariu, Cosmin Irinel Lăcătuş şi Petrică Jâtaru nu au reuşit să-i convingă pe magistraţi să fie eliberaţi din arest.   În urmă cu un an, aceştia plănuiau să-l lichideze pe Bogdan Mararu, după ce în Bucureşti se petrecuse atentatul din Vitan, unde Vitalie Proca a greşit ţinta şi a împuşcat o persoană pe care a confundat-o cu Puiu Mironescu.

Atât Mironescu, cât şi locotenenţii săi sunt acuzaţi de acte de terorism, nerespectarea regimului materialelor explozive, tentativă de omor şi asociere în vederea săvârşirii tuturor acestor infracţiuni.

Şi fraţii Mararu, Bogdan şi Răzvan au aflat în această săptămână că nu vor fi eliberaţi din arest, cei doi fiind judecaţi pentru punerea la cale a asasinatului, eşuat, împotriva lui Puiu Mironescu, din noiembrie 2012, din cartierul Vitan.   Săptămâna trecută, cei doi au contestat decizia Tribunalului Bucureşti de a le menţine starea de arest preventiv pe timpul procesului, însă Curtea de Apel Bucureşti le-a respins luni, 9 decembrie, cererea. Fraţii Mararu sunt acuzaţi de instigare la tentativă de omor, instigare la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Bătăuşii lui Mironescu nu scapă de anii grei de detenţie   Într-un alt proces, cei şapte inculpaţi aflaţi după gratii în dosarul Bariera, pentru că au vrut să-l lichideze pe Ioan Dumitru Mironescu au contestat sentinţa prin care au de executat ani grei de închisoare.   La termenul de pe 9 decembrie, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut cătuşele pentru toţi inculpaţii şi au stabilit un nou termen pentru luna ianuarie. Astfel, Claudiu Păvălucă şi Constantin Manea au de executat fiecare câte 9 ani de detenţie.

Dorin Păvălucă, Cătălin Bogdan Rusu, Constantin Cătălin Crăciun, Vasile Stoleru şi Vlăduţ Romeo Zîmbrean Sbranca au primit pedepse de câte 10 ani.   Deşi are de executat 12 ani de închisoare, liderul grupării, Adrian Marin Botez, zis Ţâţă, nu a fost prins de poliţişti.    Membrii grupării au fost găsiţi vinovaţi că au încercat să-l ucidă pe Dumitru Mironescu pe 14 februarie 2011, la bariera căii ferate de la Lilieci-Bacău. Bătăuşii au fost trimişi în judecată în septembrie 2011 sub acuzaţiile de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, tentativă la omor şi distrugere.

Citeste mai mult: adev.ro/mxna5x

Lăsați un comentariu

*