Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Fost viceprimar găsit incompatibil de ANI

Un fost viceprimar din judeţul Neamţ a fost declarat incompatibil de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate.

Petru Voroneanu, care a fost viceprimar al comunei Bîrgăuani în perioada 4 februarie 2009 – 30 iunie 2012, a semnat un contract de concesiune a păşunei din localitate în mod ilegal.

Potrivit inspectorilor de integritate, în calitate de reprezentat al Primăriei, Voroneanu a încheiat și semnat cu Asociația Crescătorilor de Animale ”ANIBAL” Bălănești (asociație al cărei reprezentant este fiul său), un contract de arendare a unui teren în suprafață de 119,80 ha, situat în extravilanul comunei, cu destinația păşunat.

Prin încheierea contractului de arendare, Asociația Crescătorilor de Animale ”ANIBAL” Bălănești a solicitat sprijin financiar și a beneficiat de plăți din partea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Neamț, în anul 2011, în sumă de 47.608,48 Lei.

Astfel, Petru Voroneanu nu a respectat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, dispozițiile art. 75, lit. a) și c) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: a) soţ, soţie, rude sau afini până la rude de gradul al doilea inclusiv […] Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: o societate comercială la care deţin calitatea de asociat unic, funcţia de administrator sau de la care obţin venituri”.

Lăsați un comentariu

*