Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Patru tineri, condamnaţi pentru trafic de droguri

Patru tineri din Piatra Neamţ au fost condamnaţi, miercuri, de Tribunalul Neamţ la câte un an de închisoare cu suspendare după ce au cultivat cannabis şi l-au vândut pe piaţa nemţeană.

Alexandru Daniel Şerpe, Aurelian Vasile Ungureanu, Horia Ioan Curpănaru,  Silviu Codruţ Cotor au fost găsiţi vinovaţi într-un dosar instrumentat de DIICOT Neamţ.

Procurori DIICOT Neamţ şi poliţişti au descins, pe 30 octombrie, într-o zonă de la periferia oraşului Piatra Neamţ, în zona Bâtca Doamnei, la un teren unde exista o cultură de cannabis. Anchetatorii aveau informaţii că Alexandru Şerpe şi Aurelian Ungureanu vindeau cannabis sub preţul pieţii, cantităţi mari la jumătate de preţ, şi i-au suprave gheat pentru a afla sursa de aprovizionare. Aşa au dat de Silviu Codruţ Cotor şi Horia Curpănaru, care “îngrijeau” cultura de cannabis fără a şti că au doi hoţi. Alexandru Şerpe şi vecinul lui Aurelian Ungureanu au dat din întâmplare peste terenul cultivat cu cannabis şi s-au autoservit, ba au şi vândut. Iniţial au început cu cantităţi mici, pentru care cereau sub preţul pieţii tocmai pentru a-şi face clienţi şi a face rost rapid de bani. Ei vindeau în Piatra Neamţ, un gram costa 30-40 de lei, şi când au văzut că cererea creşte, au început să vândă cantităţi mari, de 10 grame la 300 de lei. Anchetatorii s-au folosit de agenţi sub acoperire care au cumpărat droguri de la tineri şi astfel au intrat încet pe fir. La mijlocul lunii octombrie, când Alexandru Şerpe urma să plece la muncă în Franţa, a lăsat-o pe prietena lui, Mădălina, să se ocupe în continuare de afacere împreună cu Aurelian Ungureanu.

După ce anchetatorii au avut confirmarea că tinerii se cunoşteau şi cumpărau droguri unii de la alţii, pe 30 octombrie au descins la locuinţele lor şi l-au prins în flagrant pe Horia Curpănaru având trei doze de cannabis asupra lui, pe care urma să i le vândă lui Alexandru Şerpe, conform înţelegerii telefonice prealabile. Poliţiştii au mai găsit acasă la Horia Curpănaru alte 30 grame de cannabis ce au fost confiscate, împreună cu un cântar electronic şi un dispozitiv de mărunţire a frunzelor.

La locuinţa lui Alexandru Şerpe anchetatorii au găsit 50 grame de cannabis pregătită pentru vânzare, în timp ce acasă la Aurelian Ungureanu s-au găsit 3 grame de droguri. Procurorii au mai stabilit că Silviu Cotor a cultivat cannabisul pe terenul bunicului său, el fiind surprins de poliţişti, miercuri, exact în timp ce curăţa lujerii de frunze şi le depozita în saci de rafie. Au fost confiscate aproape 70 de kilograme de frunze de cannabis de la locuinţa lui Silviu Cotor, depozitate în 12 saci de rafie. Dacă mai apuca să le vândă, acesta ar fi obţinut cel puţin 450.000 de euro.

În acelaşi dosar a fost condamnată şi mama lui Silviu Codruţ Cotor, Geta Gabriela Rusu. Aceasta a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

Lăsați un comentariu

*