Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Nevastă de interlop, spaima polițiștilor din Neamț

Nadina Simion, fostul consilier județean PP-DD, care a lovit un agent cu mașina, este soția lui Marius Crăciun, un interlop arestat pentru corupție. „Evenimentul zilei” vă dezvăluie cum s-a ajuns la acest incident grav, pe fondul lipsei de reacție a autorităților.

O scenă incredibilă, în care o „șmecheră cu Porsche” a lovit, marți, un polițist, pe o șosea din județul Neamț, a scos la iveală lucruri uluitoare. Protagonista acestui incident, în fața căreia polițiștii au avut o atitudine pasivă, Nadina Simion (32 de ani), fost consilier județean din partea PP-DD, este și nevasta unuia dintre cei mai cunoscuți interlopi locali, Marius Crăciun. „Evenimentul zilei” a aflat că ea mai avea două dosare penale întocmite de polițiști pentru că a circulat ilegal pe drumurile publice.

Cei doi soți au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA), chiar cu o săptămână înainte ca femeia să îl îngenuncheze pe un agent al Postului de Poliție Dumbrava Roșie. Marius Crăciun a fost reținut în luna august a anului trecut și este închis în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bacău, pentru o evaziune de peste un million de euro.

Din acest motiv, nevasta lui, cercetată în libertate, face drumuri dese la arest pentru a-și vedea soțul. Surse din Poliția Română au dezvăluit pentru „Evenimentul zilei” că, în urma unei astfel de vizite, Nadina Simion și-a parcat SUV-ul chiar lângă sediul Poliției Rutiere, aflat lângă arestul IPJ Bacău.
Asta se întâmpla pe 13 septembrie, anul trecut. Văzând tupeul femeii, polițiștii băcăuani i-au verificat actele și au constatat că limuzina de lux nu e înmatriculată în România.

Astfel, Nadina Simion s-a ales cu primul dosar penal și cu permisul suspendat. Cu toate acestea, ea a continuat să se plimbe, liniștită, cu mașina favorită. A mai fost prinsă o dată, pe 31 decembrie, anul trecut, după o urmărire ca în filme, de agenții Poliției Rutiere Neamț. Atunci, ea s-a mai ales cu un dosar penal.
Atitudinea sfidătoare a politicienei a continuat, însă, susțin oamenii legii. Printre victimele Nadinei Simion s-au numărat și polițiștii din Dumbrava Roșie care, întro zi, n-au mai putut-o ajunge din urmă cu Logan-ul din dotare. Pentru că știau că circulă ilegal, subofițerii postului de Poliție au treacut în planul de acțiune două mașini „civile”, capabile să se țină după Porsche.

Aflând că, marți, Nadina Simion urmează să plece la bărbatul arestat, doi agenți s-au îmbarcat în mașinile „civile”, iar cel de-al treilea în Logan- ul Poliției. În jurul orei 16.00, polițiștii patrulau pe DN 15, șoseaua care leagă orașele Piatra Neamț și Bacău.
Când a văzut mașina Porsche, despre care știa că este neînmatriculată, ajutorul șefului de post, aflat într- un Volkswagen, a depășit-o pe Nadina, a oprit, s-a dat jos din mașină și i-a făcut semn să oprească. „Era o misiune regulamentară”, susține Cosmin Andreica din cadrul Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP).

Politiciana către polițist: „Ce vrei, mă, cretinule?”

În momentul în care a oprit, pe raza localității Săvinești, Nadina Simion susține că polițistul era îmbrăcat civil și a amenințat-o cu pistolul. Lângă ea se afla cumnatul, Vasile Crăciun, cel care a și filmat, ulterior, imaginile răspândite pe Youtube. El deține Realitatea Media-Neamț. Scena amenințării nu apare pe filmări. Însă, colegii agentului spun că polițistul care a oprit-o pe femeie s-a aplecat spre gemul portierei, ținând mâna pe tocul pistolului, fără să scoată arma.

Ea a deschis geamul și l-a întrebat: „Ce vrei?”. Agentul i-a cerut șoferiței documentele, iar Nadina Simion i-a spus că nu le are la ea. Polițistul a verificat, totuși, prin telefon datele de identitate. Când polițistul i-a zis că are permisul suspendat, ea i-a replicat că are dovadă, strigându-i: „Ce vrei, mă, cretinule?”, susțin polițiștii.

Nici ajutorul șefului de Post și nici colegii săi, sosiți la fața locului, nu au reacționat. Dovada eliberată de autoritățile din Bacău era, însă, una fără drept de circulație. Între timp, colegii agentului au parcat mașinile „civile” în fața și în spatele limuzinei Porsche. Enervată, femeia a pornit motorul și încercat să iasă dintre cele două autoturisme. La o manevră înapoi, însă, aceasta l-a lovit pe polițist. Nici măcar atunci colegii săi n-au intervenit.

Agentul lovit a dat să se ridice, însă a început să se tăvălească, ținându-se de picior. A fost chemată o ambulanță care i-a acordat îngrijiri. Medicii spun că s-a ales cu o contuzie. Până la urmă, oamenii legii au invitat-o pe Nadina Simion la sediul Poliției Rutiere. În urma acestui incident, fostul consilier județean s-a ales cu alte două dosare penale pentru conducerea fără permis a mașinii neînmatriculate și pentru ultraj. Cu cel de la DNA, este al cincilea dosar în care e cercetată. Nadina Simion spune că ea e victima unui abuz și că va depune plângere penală împotriva agenților, pentru abuz.

Față de acest incident, oficiali din Poliția Română și cei ai IPJ s-au limitat să spună că agenții au acționat legal. În schimb, sindicaliștii de la SNAP susțin că agenții puteau să fie mai fermi. „Când a pornit mașina, agentul avea dreptul să îi ia cheia din contact, iar după lovire puteau să o încătușeze pentru că era o acțiune de prindere în flagrant”, spune Cosmin Andreica: „Vom încuraja polițiștii să-și facă datoria indiferent dacă este vorba de un cetățean care conduce Dacia 1310 sau un Porsche Cayenne”.

Și soțul s-a ciocnit cu polițiștii

În familia Nadinei Simion, disputa cu polițiștii este o meteahnă mai veche. Soțul ei, Marius Crăciun , a avut un conflict violent, în urmă cu șapte ani, cu oamenii legii, chiar în orașul Piatra Neamț. Presa locală a dezvăluit că, în iulie 2007, afaceristul s-a îmbătat și a aruncat cu pavele într-un taxi. Apoi s-a luat la harță cu polițiștii, pe care i-a înjurat și amenințat.

Citiţi mai mult: EVZ.ro

Lăsați un comentariu

*