Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

O unitate de producţie de airbaguri va fi deschisă la Neamţ de TRW Automotive

TRW Automotive va deschide la Roman, judeţul Neamţ, o nouă unitate de coasere a airbagurilor, extinzând astfel operaţiunile din România, a anunţat producătorul american de piese auto.

Compania estimează că are nevoie de un volum suplimentar de 12 milioane de airbaguri pentru următorii cinci ani, potrivit Gândul.info.

TRW a inaugurat anul trecut o nouã unitate de producţie la Baia Mare, judeţul Maramureş, care se ocupă cu îmbrăcarea în piele a volanelor destinate în principal automobilelor Audi. Unitatea a avut iniţial 300 de angajaţi, compania având în plan extinderea la 650 de angajaţi până la finalul anului trecut.

TRW este prezentă în România din anul 2004, când a început activitatea la Timişoara (Timiş), iniţial cu îmbrăcarea în piele a volanelor auto.

Operaţiunile companiei în România au fost ulterior extinse în sectorul producţiei de componente auto, inclusiv airbaguri. Investiţia iniţială de la Timişoara a fost de 16 milioane de dolari.

Grupul mai deţine facilităţi de producţie la Baia Mare, Oraviţa (Caraş-Severin), Lupeni (Hunedoara) şi Marghita (Bihor), având peste 3.000 de angajaţi în România.

 

Lăsați un comentariu

*