Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Tineri din Bacău şi Republica Moldova rătăciţi pe muntele Ceahlău

Trei tineri, doi băieţi din Bacău şi o fată din Republica Moldova, au fost căutaţi şi găsiţi, sâmbătă noapte, de salvamontiştii din Neamţ după ce s-au rătăcit pe muntele Ceahlău, în zona Vârfului toaca. Cei trei au urcat pe munte, dar la un moment dat s-au abătut de la traseu şi, din cauza ceţii, au rătăcit drumul.

Când şi-au dat seama că nu mai ştiu cum să se întoarcă, mai ales că era noaptea şi nici nu aveau lanterne la ei, tinerii, toţi cu vârste de 19 ani, au solicitat ajutorul salvamontiştilor nemţeni, care i-au găsit, în jurul orei 22.00. la cabana Meteo. Culmea este că tinerii au pornit la drum inconştienţi. Aceştia erau îmbrăcaţi subţire, tânăra avea  cizme cu tocuri pătrate, iar băieţii pantofi din piele întoarsă cu tală slim.Cei trei tineri au fost duşi lângă Cabana Dochia, unde s-au şi cazat.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Neamţ, din cauza condiţiilor meteorologice turiştilor le este foarte greu să coboare muntele. Tocmai de aceea, atât sâmbă, cât şi duminică au asistat la coborâre mai multe grupuri de persoane.

 

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Tineri din Bacău şi Republica Moldova rătăciţi pe muntele Ceahlău | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*