Luni 20 Septembrie 2021, Actualizat acum 262 zile 12:00 am

 

Fost viceprimar din județul Neamț, găsit în conflict de interese

ANIAgenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că fostul viceprimar al comunei nemțene Agapia, Neculai Băicănescu, a fost găsit în incompatibilitate.

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 iulie 2012-12 august 2013 întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul „BĂICĂNESCU NECULAI Persoană Fizică Autorizată”, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

În perioada exercitării mandatului de viceprimar a luat parte la ședințele Consiliului Local al comunei Agapia din datele de 25 octombrie 2012 și 01 martie 2013 votând pentru adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local care priveau închirierea pășunii comunale.

Ulterior adoptării acestor hotărâri, Asociația crescătorilor de animale Răchitiș-Agapia (asociație în cadrul căreia soția acestuia deține calitatea de asociat fondator) în calitate de concesionar, a încheiat cu Primăria Comunei Agapia în calitate de concedent,două contracte de concesiune și două acte adiționale.

„Astfel, persoana evaluată a avut un interes direct și vădit în adoptarea și respectiv, semnarea celor două hotărâri ale Consiliului Local ale comunei Agapia”, susține ANI.

Lăsați un comentariu

*