Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

O celebră actriță din Neamț a primit o stea pe Aleea Celebrităților

florina cercelPrimarul General, Răzvan Sava, a acordat, în Piața Timpului din Capitală, Placheta Orașului București celor trei actrițe: Florina Cercel, Adela Mărculescu și Rodica Popescu Bitănescu, în semn de recunoaștere și prețuire pentru întreaga activitate. Cele trei actrițe au primit și câte o stea pe Aleea Celebrităților.

La eveniment au fost prezenți actori, prieteni, colegi și studenți ai celor trei actrițe și iubitori ai teatrului și filmului românesc.

‘Sunt extrem de onorat să mă aflu în postura de a omagia trei dintre stelele teatrului și cinematografiei românești. Emoția evenimentului este cu atât mai mare cu cât talentul și meritele artistice ale doamnelor pe care le elogiem sunt mai importante. Astăzi, nu suntem doar în prezența a trei dintre doamnele teatrului, ci suntem în prezența a sute de personaje, a mii de trăiri care ne-au uimit și ne-au făcut fericiți. Putem să răsplătim vreodată cu adevărat acest lucru ? Probabil că nu. Dar putem să respectăm, să prețuim și să aducem recunoștința cât mai bine cu putință. Să ne înclinăm în fata valorilor și să le mulțumim că există’, a declarat primarul general Răzvan Sava.

Florina Cercel, Adela Mărculescu și Rodica Popescu Bitănescu au mulțumit publicului numeros prezent la eveniment, dar și organizatorilor, Primarului General și Consiliului General al Municipiului București.

‘Îmi aduc aminte că acolo jos, lângă Podul Izvor era Institutul de Teatru cu acei minunați și imenși profesori pe care i-am avut generații de-a rândul și de la care am învățat tot ceea ce simt și astăzi. Tot ceea ce am în conștiința mea artistică se datorează acelor mari profesori. Întotdeauna am dăruit prin puterea mea de creație dragoste, respect și multă, multă recunoștința publicului care a umplut sălile de teatru sau sălile de cinematograf. Astăzi eu simt ca prin acest spațiu magic, la care s-a gândit directorul Teatrului Metropolis, George Ivașcu, și la care Primăria Capitalei își dă obolul, primesc înapoi iubirea și recunoștința spectatorilor romani. Vă mulțumesc din suflet‘, a spus Florina Cercel.

 

Florina Cercel s-a născut pe 28 ianuarie 1943 la Piatra Neamț și a absolvit în 1964 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografica ‘I.L. Caragiale’ București. Actrița are o bogată activitate în teatru, film, teatru TV și radio. A jucat peste 100 de roluri în peste 50 de ani de carieră, cele mai multe fiind pe scena Teatrului Național din București. A fost decorată cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Lăsați un comentariu

*