Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Grădiniță din Piatra Neamț închisă de DSP după ce nouă copii s-au îmbolnăvit

gradinitaGrădiniţa „Floare de Colţ“ din Piatra Neamţ a fost închisă începând de vineri, 4 martie, în urma deciziei luate de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ după ce nouă copii s-au îmbolnăvit.

Micuții, cu vârste între  3 şi 5 ani, au fost aduşi de părinţi la secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Neamţ acuzând dureri abdominale, vărsături, dureri de cap şi diaree. DSP a început o anchetă și a constatat mai multe nereguli la grădinița respectivă. Două angajate au fost amendate cu 1800 de lei, din cauza mizeriei de la blocul alimentar.

„Rezultatele probelor de sanitaţie indică probe conforme la 80% din totalul probelor recoltate de pe suprafeţe din blocul alimentar şi probe de aeromicrofloră. Pentru probele neconforme Departamentul de Control în Sănătatea Publică a aplicat două sancţiuni personalului din unitate. Urmare a anchetei epidemiologice, a controalelor igienico-sanitare şi a rezultatelor probelor de laborator efectuate la Grădiniţa Floarea de Colţ de către specialiştii DSP Neamţ, vă comunicăm că a fost luată măsura suspendării activităţii grădiniţei începând cu data de 4.03.2016 până la remedierea deficienţelor constatate, conform HGR 857/2011, art.62, alin.2“, se arată într-un comunicat al DSP Neamţ.

 

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Grădiniță din Piatra Neamț închisă de DSP după ce nouă copii s-au îmbolnăvit | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*