Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Mere mici, cu viermi şi murdare pentru elevii din şcolile nemţene

mere releZeci de reclamaţii au fost făcute de directorii mai multor unităţi de învăţământ din judeţ, la Consiliul Judeţean Neamţ, din cauza calităţii proaste a merelor pe care le primesc elevii în şcoli.
50 de directori se plâng că pe lângă faptul că fructele sunt foarte murdare, nu au nici măcar greutatea impusă prin caietul de sarcini.
Furnizorul, societatea din Roman, Tincip Logistic, le-a asigurat celor peste 44.000 de copii merele pe banii statului.

 „La început am crezut că sunt cazuri izolate, relatate de directori, dar cînd am văzut că s-au strîns peste 50 de astfel de reclamaţii, am luat legătura şi cu alte şcoli, să aflu personal cum stau lucrurile. Este incredibil ce am putut afla şi vedea, pentru că am adunat mostre din loturile de fructe din şcoli, pentru a nu exista suspiciuni că cineva e rău intenţionat în tot acest scandal. Am semnături, procese verbale cu ştampilă, cred că am făcut tot ce era posibil ca să nu ne scape vreun aspect al acestei probleme. Merele sunt murdare, au efectiv mucegai pe coajă! Ca să nu mai vorbim de greutatea lor, de felul cum sunt ambalate, de faptul că sunt viermănoase! În loc să fie puse în pungi pentru a nu se contamina de pe lăzi şi din mijloacele de transport, şi spălate astfel încât să fie consumate de cum le primesc copiii, acestea sunt aduse în şcoli în nişte pungi rupte, urâte, murdare… Am decis ca mai multe echipe de la Consiliul Judetean să meargă în control în scoli din toate zonele -şi la Piatra Neamţ, şi la Roman, şi la Dumbrava Roşie, să avem o imagine la nivel de judeţ, pentru că treaba este serioasă! Am luat legătura şi cu firma furnizoare şi i-am spus patronului că dacă nu se conformează aşa cum este prevăzut în caietul de sarcini, vom rezilia contractul. Are la dispoziţie 24 de ore ca să intre în normalitate“, a declarat Emilia Arcan, vicepreşedinte al CJ Neamţ.

 Valoarea totală a contractului este de 1.186.823 lei, din care 617.361 lei se vor cheltui pentru fructele elevilor din ciclul primar, inclusiv clasa pregătitoare, şi diferenţa de 569.462 de lei pentru cei de la clasele gimnaziale.
TVA aferentă contractului este de 229.707 lei.

Lăsați un comentariu

*