Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

O tânără din Neamţ a contractat un credit bancar cu acte false

credit cu acte falseO tânără, în vârstă de 27 de ani, Roxana F, din Piatra Neamţ este cercetată de procurori după ce a contractat un credit bancar de la Volksbank cu  acte false. Femeia susţine că un patron i-a intocmit falsul. Cert este că banca a dat-o în judecată după ce a împrumutat 144 000 de franci elveţieni, adică 4, 86 miliarde de lei vechi. La anchetă, ea a declarat că nu a avut intenţia să înşele instituţia financiară, plătindu-şi ratele lunare.
Tânăra este absolventă de studii superioare şi lucrează în Franţa în domeniul mass media. Ea este acuzată de înşelăciune şi uz de fals.

 La jumătatea anului 2010, bancherii au reclamat că tânăra ar fi contractat un credit folosind documente de venit false.
De fapt, creditul fusese contractat de femeie de la jumătatea anului 2007 şi bancherii au acordat o sumă imensă la acea vreme, 144.000 de franci elvetieni, fără să verifice  prea mult documentaţia depusă de femeie.
Abia în momentul în care aceasta a rămas în urmă cu plata ratelor lunare, inspectorii bancari au luat la puricat dosarul.
Aşa au constatat că adeverinţa de venit era contrafăcută. Cercetările au stabilit că solicitanta creditului a depus la dosar o adeverinţă de venit emisă de o societate comercială din localitatea Cândeşti. Conform acesteia, ea ar fi avut funcţia de director marketing şi ar fi fost încadrată pe o perioadă nedeterminată cu un salariu lunar de invidiat pentru acele vremuri, 3.819 lei ron (peste 38 milioane de lei vechi).
Oamenii legii au făcut verificări şi au constatat că acuzata nu a lucrat niciodată la firma cu pricina. Patronul a dat şi el cu subsemnatul şi a susţinut că învinuita nu a fost salariata lui. Totusi, ea a continuat să susţină că îl stie pe patron şi că el este cel care i-a emis adeverinţa de salariat. În plus nu a avut reprezentarea faptului că documentul nu este autentic deoarece a avut o întelegere cu patronul şi el ar fi trebuit să o angajeze ca director de marketing din iulie 2007.

Pentru a se stabili de partea cui este dreptatea, în cauză a fost dispusă o expertiză tehnică. Conform acesteia semnătura, dar şi scrisul de pe adeverinţa de venit au fost făcute de tânăra cercetată. În plus, ştampila aplicată pe document nu este cea a firmei unde acuzata a pretins că ar fi lucrat. Pusă în faţa tuturor probelor tânăra a declarat că nu a avut intenţia să înşele banca şi că şi-a achitat ratele lunare. Procesul este încă pe rolul instanţei.
Tânăra nu este cunoscută cu antecedente penale.

Lăsați un comentariu

*