Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Padoc de 100 000 de euro la Piatra Neamţ

Primăria Piatra Neamţ vrea să realizeze un padoc modern pentru câinii fără stăpân, la standarde europene.

„În perioada 2009-2012 am sterilizat circa 700 de capete. Animalele capturate sunt consultate de medicul veterinar la intrarea în adăpost. Cele cu afecţiuni incurabile sunt eutanasiate şi predate la Protan, iar cele sănătoase şi blânde, crotaliate, sterilizate, vaccinate şi redate în teritoriu. Sterilizarea se efectuează sub anestezie generală. Masculii sunt păstraţi în adăpost pentru vindecare trei zile, iar femelele şase“, a declarat Tatiana Ciucanu, directorul societăţii Salubritas.

Adăpostul Salubritas, care există în prezent la Piatra Neamţ, are o capacitate pentru 120 de câini. Acesta este situat în anexa Vânători, pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi şi nu este autorizat.

Noul adăpost pentru animale va fi pe o suprafaţă de 1460 de metri pătraţi şi va avea sală de aşteptare, sală de consultaţii, de operaţii, sală post-operator şi una de sterilizare, vestiare, grupuri sanitare, birouri, magazii şi padocuri. Este vorba despre o investiţie de 100.000 de euro.

Numărul de câini estimat în Piatra Neamţ este de circa 4.000 de capete – jumătate la case, 500 la agenţi economici şi 1.500 comunitari. Puii de la casele particulare ajung de cele mai multe ori pe stradă şi devin comunitari, la fel cum se întâmplă cu cei de la societăţi. La nivelul oraşului se impune cu necesitate un recensământ de identificare a masei canine precum şi responsabilizarea tuturor deţinătorilor cu privire la sterilizarea câinilor fără pedigree“, a declarat directorul Tatiana Ciucanu.

Lăsați un comentariu

*