Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Consilier judeţean trimis în judecată pentru corupţie

Un consilier judeţean din Neamţ a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit acestora, consilierul judeţean Mihai Fărcăşanu, fost preşedinte al PPDD Neamţ, este acuzat că, înaintea alegerilor locale din 2012, ar fi cerut 35.000 de euro unor colegi de partid pentru a-i favoriza să ocupe funcţii de consilieri judeţeni.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mihai Fărcăşanu, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Neamț, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea prevăzută în art. 13 din Legea nr. 78/2000, respectiv fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată, se precizează într-un comunicat de vineri al DNA.
Potrivit anchetatorilor, în perioada martie-mai 2012, Fărcăşanu, folosindu-şi funcțiile de vicepreşedinte în cadrul Biroului Permanent Naţional al unui partid politic (PPDD- n.r.) și de preşedinte al Organizației Judeţene NeamţDNA a aceluiaşi partid politic, a pretins de la şase membri ai aceluiaşi partid suma totală de 35.000 de euro.
„Aceşti bani au fost pretinşi atât pentru sine, cât şi pentru partid pentru ca, în virtutea funcţiilor sale politice, să favorizeze persoanele respective pentru ocuparea unor funcții de consilieri judeţeni cu ocazia desfăşurării alegerilor locale din anul 2012. Din banii pretinşi, inculpatul a primit suma de 10.000 euro cu titlu de contribuţie pentru campania electorală a partidului”, se mai arată în comunicat.
Dosarul de corupţie al lui Fărcăşanu a fost înaintat Judecătoriei Piatra Neamţ.
În decembrie 2012, Mihai Fărcăşanu a pierdut alegerile pentru Camera Deputaţilor, iar ulterior a fost schimbat de la şefia PPDD Neamţ.

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Consilierul acuzat de corupţie şi-a dat demisia din partid | NeamtNews.ro

Lăsați un comentariu

*