Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

 

Interlopul Puiu Mironescu, trimis în judecată pentru condamnarea lui Mararu

Interlopul Puiu Mironescu, care este acuzat că a comandat asasinarea lui Bogdan Mararu, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT.
Dumitru Mironescu este cercetat pentru terorism, investigare la omor şi distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În acelaşi dosar mai sunt cercetate cinci persoane.
Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Mironescu Ioan Dumitru, 39 de ani, Pădurariu Daniel, 44 de ani, Lăcătuş Cosmin Irinel, 32 de ani, Popa Ovidiu, 31 de ani, Cristofor Emil, 29 de ani şi Jâtaru Petrică, 34 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unei grupări infracţionale, acte de terorism, instigare / tentativă la distrugere, instigare / tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Inculpatul Mironescu Ioan Dumitru a procurat şi predat inculpaţilor un dispozitiv exploziv improvizat, având greutatea de circa 1000 grame. Dispozitivul era perfect funcţional şi apt de a detona şi conţinea un amestec de produse chimice din categoria materiilor şi amestecurilor explozive, care se regăsesc în mod uzual în compoziţia explozivilor de tipul dinamitelor.
Aceştia au amplasat o bomba sub maşina victimei în dimineaţa zilei de 11 ianuarie 2013. Inculpaţii au acţionat cu intenţia de a a suprima viaţa părţii vătămate prin detonarea dispozitivului şi producerea unei explozii la punerea in mişcare a autoturismului. Producerea rezultatului urmărit a fost stopată urmare a intervenţiei organelor de urmărire penală, care monitorizau activitatea infracţională a inculpaţilor, susţin procurorii.
Dosarul se află spre soluţionare la Curtea de Apel Bacău.

Lăsați un comentariu

*