Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Director cu primă de 25 000 de lei: E dreptul meu. Am muncit ca un nebun

Fostul director al societăţii Drupo din Neamţ este acuzat de un membru al AGA Drupo că a încasat o primă uriaşă pe perioada cât a fost în fruntea instituţiei.
Consilierul PP-DD, Ciprian Şerban i-a cerut explicaţii lui Doru Conache, director la Consiliul Judeţean (CJ) în legătură cu cei 25 000 de lei pe care şi i-a acordat cât a fost şef al Drupo SA.

 “Aș veni cu propunerea ca, în ședința următoare, domnul Doru Conache, dacă este amabil, să ne prezinte pe ce criterii și-a acordat dânsul, pe perioada mandatului la Drupo, 25.000 de lei drept primă. Acest fapt a reieșit în urma auditului: domnul Doru Conache și domnul Claudiu Maftei (n.r. – actualul director adjunct al Drupo) și-au luat fiecare câte 25.000 de lei. Asta dispune auditul comandat de către dumneavoastră, domnule președinte. Cei de la audit au spus că premiile sunt ilegale. De aceea, îl rog pe domnul Conache să ne prezinte documentele”, a spus Ciprian Șerban preşedintelui CJ Neamţ, Culiță Tărâță.

Preşedintele CJ i-a dat dreptate consilierului PPDD, motiv pentru care Doru Conache a trebuit să vină cu explicaţiile.

 “A fost un contract de management de ani de zile, nu a fost făcut special pentru mine și acum funcționează după aceleași reguli. Toți ceilalți directori au avut parte de aceleași beneficii. Diferența dintre ei și mine este că ei au dus Drupo pe pierdere, în timp ce eu l-am dus la 2,2 milioane de lei profit. Și, drept mulțumire, îmi cer banii înapoi. Eu am fost rugat să mă duc la Drupo. Dacă nu aș fi avut niciun avantaj, stăteam liniștit, nu mă duceam. Eu nu dau niciun ban înapoi, fiindcă nu eu am făcut contractul. Conform contractului, eu aveam dreptul la 12 salarii compensatorii. Dar nu am luat 12, am luat doar cinci. Și pe astea mi le-au dat ei, nu le-am cerut eu. Doar nu aveam să refuz, fiindcă era dreptul meu, am muncit ca un nebun”, a declarat Doru Conache.

Conache a precizat ca va aduce in fata presedintelui CJ toate documentele solicitate, in urmatoarea sedinta.

Lăsați un comentariu

*