Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Vezi tarifele la parcările cu plată din Târgu Neamţ!

Autorităţile din Târgu Neamţ au adoptat un regulament de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare cu plată pentru firma Civitas Com Târgu Neamţ, care se va ocupa de investiţiile necesare şi de angajarea personalului pentru acest sector de activitate. Parcările cu plată vor funcţiona în 11 locuri: strada Ştefan cel Mare, str. Mihai Eminescu, str. Plopului, str.Cuza Vodă, zona Policlinică, zona Intim, str. Petru Rareş, str. Mihail Kogălniceanu, parcare stadion Cetatea, Casa Memorială Ion Creangă, str.Calistrat Hogaş.
Parcările de la stadion şi de la Casa Creangă vor avea program de funcţionare în sistem cu plată doar în perioada 1 mai – 1 octombrie, de luni pînă vineri, în intervalul orar 8-18, iar sâmbăta şi duminica între 8-14. Pentru restul locaţiilor, staţionarea va fi taxată pe tot parcursul anului, de luni până vineri, între 8-18.

Cei care îşi vor lăsa maşinile în parcările cu plată vor putea achita taxa prin intermediul monedelor, bancnotelor, a cardului de parcare preplătit şi a cardului bancar. Pentru o oră de staţionare, taxa va fi de un leu, iar abonamentele lunare pentru persoanele fizice şi juridice valoarează 80, respectiv 100 de lei.

Parcometrul va emite tichetul de parcare, ce va trebui poziţionat în interiorul vehiculului, pe bord, pentru ca datele să fie vizibile. În cazul persoanelor juridice, rezervarea este permisă numai pentru maşini de până la 3,5 tone.

Parcările pot fi utilizate, însă, gratuit de posesorii autovehiculelor dotate special pentru persoane cu handicap.

Lăsați un comentariu

*