Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ susţine redeschiderea minei de uraniu de la Grintieş

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, susţine redeschiderea minei de uraniu de la Grintieş. El a discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean Harghita despre organizarea unui referendum în Tulgheş pentru a vedea dacă şi cetăţenii vor acest lucru. Ministerul Economiei va suporta cheltuielile cu redeschiderea minei, însă există o altă problemă. Cei doi presedinţi, Borboly Csaba de la CJ Harghita şi Culiţă Tărâţă, de la Neamţ, nu vor să îşi asume niciun risc şi cer respectarea legii.
La redeschiderea minei, trebuie respectate cu sfinţenie condiţiile de mediu, oricare ar fi acestea. Toată lumea doreşte locuri de muncă, dar nu ne putem asuma riscul de a nu respecta legislaţia. Vedeţi ce se întâmplă cu Roşia Montană“, a precizat preşedintele Tărâţă.
Vom solicita printr-un referendum, locuitorilor din Tulgheş, să se pronunte în legătură cu redeschiderea minei. Populaţia din Harghita nu agrează ideea redeschiderii minei şi asta nu are legătură cu naţionalitatea. În Tulghes sunt mai mulţi români decât unguri! Dar trebuie conştientizarea populaţiei şi fiecare cetăţean să ştie care sunt avantajele şi dezavantajele unei astfel de exploatări. Si dacă după referendum vom înregistra situaţii tensionate între ceea ce vor cei din Tulgheş si ce îşi doresc nemţenii, atunci ne vom adresa instanţelor“, a precizat preşedintele CJ Harghita.
Deocamdată nu s-a pus în discuţie şi când va fi organizat referendumul.

Lăsați un comentariu

*