Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Avertizarea meteo de ninsori l-a pus în gardă pe prefectul de Neamţ

Avertizarea meteorologilor, potrivit căreia de pe 20 noiembrie va ninge, l-a pus în gardă pe prefectul judeţului Neamţ. George Lazăr ia toate măsurile pentru ca primarii să fie pregătiţi să intervină pentru deszăpezire.george-lazar-prefect-neamt

Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a cerut primarilor să intervină imediat cu utilajele proprii pe drumurile din administrare ori să încheie contracte cu firme acolo unde nu există astfel de utilaje.

De asemenea, el a spus că trebuie asigurate spaţii de cazare la nivelul fiecărei localităţi, pentru găzduirea unor persoane surprinse în trafic de viscol, dar şi a persoanelor fără adăpost.

De o atenţie deosebită trebuie să beneficieze persoanele care au nevoie de dializă, persoanele imobilizate la pat, fără posibilităţi financiare, cu risc de a îngheţa în casă, şi gravidele. De asemenea, mare atenţie la copiii care fac naveta la şcoală, în perioadele cu temperaturi foarte scăzute ori când sunt căderi masive de zăpadă. Dacă este cazul se poate lua măsura închiderii cursurilor cu recuperarea ulterioară a orelor”, a declarat George Lazăr.

 

Prefectul a cerut ca cetăţenii care ignoră barajele poliţiei, atunci când este închis un drum, să fie sancţionaţi.

Lăsați un comentariu

*