Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Drumari monitorizaţi prin GPS la deszăpezire

Drumarii care vor merge cu utilajele la deszăpezirea judeţului Neamţ vor fi monitorizaţi prin GPS. Şi asta după ce conducerea judeţului a decis ca toate utilajele să fie dotate cu astfel de aparate.

Instalarea unui sistem GPS pe utilajele care vor asigura deszăpezirea va permite monitorizarea activităţii drumarilor, ca să nu existe nicio îndoială asupra modului în care este cheltuit banul public. Va fi instalat un monitor la sediul Consiliului Judeţean, prin intermediul căruia va exista supraveghere permanentă. Sperăm să nu avem probleme în această iarnă”, a declarat Culiţă Tărâţă, preşedintele Consiliului Judeţean.

În plus, activitatea drumarilor nemţeni va fi monitorizată şi de un reprezentat al Instituţiei Prefectului. Pentru a se asigura că drumarii sunt pregătiţi cu toate cele necesare, o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai ISU şi ai Prefecturii va controla toate cele patru baze de deszăpezire din judeţ: Piatra Neamţ, Roman, Târgu Neamţ şi Bicaz.

Drumurile judeţene vor fi deszăpezite de o asociere formată din patru firme: Drupo Neamţ, Occidental Construct (Roman), Darcons ( Roman) şi Aqua Parc ( Roznov). Valoarea totală a contractului (întreţinere drumuri şi deszăpezire ) este de 5.474.598,71 lei, fără TVA, din care 2.257.951 lei, reprezintă valoarea lucrărilor de întreţinere pe timp de iarnă.

Lăsați un comentariu

*