Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Sumă uriaşă de bani şi mii de litri de alcool, confiscaţi după 53 de percheziţii

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii Biroului Teritorial Neamţ al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus indisponibilizarea a 7.600 de litri de alcool contrafăcut şi 200.000 de lei, bani despre care se bănuieşte că provin din vânzarea ilegală de băuturi alcoolice.

Măsura a fost luată în urma a 53 de percheziţii efectuate de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Bacău şi procurorii DIICOT la locuinţele, sediile unor firme, precum şi în imobile în care existau suspiciuni că ar fi depozitate băuturile alcoolice, aparţinând membrilor unei grupări infracţionale, specializată în evaziune fiscală şi contrabandă cu produse accizabile (alcool şi tutun).

Au fost desfăşurate 53 de percheziţii (49 la Neamţ, 3 la Vaslui, una la Iaşi).

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Neamţ, Galaţi, Suceava şi Iaşi.

În cauză, au fost vizate 43 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 55 de ani, suspectate de săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală.

Membrii grupării sunt suspectaţi că, în cursul anului 2011 – 2013, ar fi achiziţionat de la mai mulţi furnizori, alcool pur, pe care, ulterior, l-ar fi contrafăcut şi comercializat ilegal, către diverse baruri şi persoane juridice din judeţul Neamţ.

În urma percheziţiilor, au fost aduse pentru audieri, la sediul DIICOT Neamţ, 44 de persoane.

În cauză, a fost luată măsura interzicerii de a nu părăsi ţara faţă de 12 suspecţi.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul de specialitate al D.I.P.I..La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru acţiuni Speciale – I.P.J. Neamţ şi jandarmi.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu produse accizabile (alcool şi tutun), fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 241 / 2005 şi Legea 86 / 2006 .

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Sumă uriaşă de bani şi mii de litri de alcool, confiscaţi după 53 de percheziţii | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*