Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Săltaţi de Poliţie pentru plănuirea unor jafuri la case de amanet

Trei bărbaţi au fost prinşi, duminică, la Neamţ în timp ce pregăteau să dea lovitura la mai multe case de schimb valutar. Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Neamţ şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICO) au destructurat o grupare infracţională specializată în tâlhării la case de schimb valutar şi case de amanet.
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Neamţ şi procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Neamţ au depistat trei persoane bănuite de constituirea unei grupări infracţionale în scopul comiterii de tâlhării.
Membrii grupului infracţional sunt bănuiţi că ar fi intenţionat să comită mai multe jafuri, la case de schimb valutar şi case de amanet din municipiul Piatra Neamţ, motiv pentru care ar fi monitorizat mai multe locaţii.
În fapt, în momentul depistării, două persoane asigurau paza, iar cea de-a treia ar fi pătruns în incinta unei case de amanet din municipiul Piatra Neamţ şi ar fi spart o vitrină în care se afla 1,261 kg. de aur.
Cel în cauză a fost surprins de o angajată care a activat alarma.
Procurorii DIICOTţ i-au reţinut pe cei trei membri ai grupării, urmând a fi sesizat Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă.

Lăsați un comentariu

*