Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

 

Viceprimar găsit incompatibil de ANI pentru că era administrator de firmă

Viceprimarul comunei nemţene Icuşeşti, Marius Vasile Minică, a fost găsit incompatibil de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Potrivi unui comunicat al ANI, Minică a deţinut simultan funcţia de  viceprimar şi cea de administrator la o firmă de televiziune prin cablu. Viceprimarul de 27 de ani s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 iunie 2012 – 15 februarie 2013. El administra S.C. Buyfree Invest S.R.L.-D.

Potrivit ANI, s-au încălcat prevederile Legii nr. 161/2003, care, la articolul 87, alin (1), lit. d) şi g) potrivit cărora funcţia de  viceprimar este incompatibilă cu cea de administrator  la vreo  societate comercială. În ianurie 2013, viceprimarul a ieşit din firma respectivă imediat ce a fost reclamat la ANI.

„Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, potrivit ANI.

Viceprimar al Comunei Icuşeşti Jud. Neamţ S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 iunie 2012 – 15 februarie 2013, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Viceprimar al Primăriei Comunei Icuşeşti, cât și funcția de administrator al S.C. Buyfree Invest S.R.L.-D.

 

Lăsați un comentariu

*