Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Percheziţii în Neamţ! Vizată, o grupare specializată în infracţiuni economice cu carne

perchezitii-mascatiPercheziţii în Iaşi şi Neamţ, dar şi în alte judeţe din ţară pentru destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni economice cu carne. Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, 48 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi alte 10 judeţe, iar la acţiune au participat 200 de poliţişti. Descinderile au avut loc la societăţile comerciale ale mai multor persoane, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Iaşi, Cluj, Bihor, Dâmboviţa, Neamţ, Satu Mare, Braşov, Constanţa, Giurgiu.

Potrivit procurorilor, sunt efectuate investigaţii cu privire la constituirea unui grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, comercializare de produse alterate, cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă.

Din cercetări a reieşit că, persoane din mai multe ţări (precum Republica Moldova, Ucraina, Kenya, România), erau racolate şi convinse, în schimbul unor sume modice, să înfiinţeze societăţi comerciale sau să achiziţioneze, pe numele acestora, astfel de entităţi, care funcţionau o scurtă perioadă de timp (2-3 luni). Un alt membru al grupării efectua operaţiuni în conturile bancare şi în numele societăţilor comerciale.

Societăţile erau ulterior folosite pentru efectuarea de achiziţii intracomunitare sau pentru a fi interpuse în circuitele economice. De asemenea, firmele erau folosite pentru achiziţionarea de produse alimentare din spaţiul Comunităţii Europene (în special din Polonia, Cehia, Olanda, Marea Britanie şi Franţa), urmată de comercializarea acestora către mai multe firme controlate de membrii reţelei.

Pe numele societăţilor care realizau achiziţii intracomunitare de carne vrac se întocmeau fictiv documente, ce atestau livrarea cărnii către un lanţ de societăţi comerciale autohtone. În fapt, marfa ajungea direct la destinatarul final.

În baza mandatelor de aducere emise, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, 45 de persoane, în vederea audierii şi luării măsurile legale.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I.. La activităţi au participat şi ofiţeri D.G.A. şi jandarmi.

 

Lăsați un comentariu

*