Sâmbătă 06 Iunie 2020, Actualizat acum 157 zile 12:00 am

 

Consilier local din Neamţ, în atenţia ANI într-un caz de corupţie

Agenția Națională de Integritate a constatat sâvârşirea infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție în cazul lui Sergiu Acatrinei, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Țibucani, Județul Neamț, întrucât, în exercitarea mandatului, a folosit informațiile deținute în virtutea prerogativelor calității sale de consilier local, votând hotărârea Consiliului Local al Comunei Țibucani, prin care s-a înființat postul de administrator public la nivelul Primăriei Comunei Țibucani, precum și a criteriilor și procedurilor de selecție pentru candidații la funcția de administrator public, funcție ocupată ulterior de către fiul persoanei evaluate, singurul candidat la funcția de administrator public.

Potrivit ANI, „întrucât persoana evaluată a folosit în scop personal informațiile deținute în virtutea prerogativelor funcției, au rezultat și indicii privind săvârșirea infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție, prevăzută de art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, potrivit căruia „Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”.

Agenția Națională de Integritate a sesizat organele judiciare competente în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție.

 

Lăsați un comentariu

*